Vad kostar ett bröllop för 60 personer?

När två hjärtan beslutar sig för att förenas i äktenskapets band blir nästa stora steg att planera den stora dagen. Ett bröllop är en unik tillställning fylld av kärlek, glädje och festligheter, men det innebär också en hel del planering och en inte obetydlig kostnad. För dig som ska organisera ett bröllop för 60 personer är det viktigt att få en överskådlig bild av vad detta kan komma att kosta för att kunna budgetera och finansiera er speciella dag utan överraskningar.

Ett bröllop för 60 personer innebär en mängd olika kostnader beroende på era val av plats, mat, dekor, underhållning och andra tjänster. I denna artikel går vi igenom de vanligaste utgifterna och ger exempel på vad som kan påverka priset på just ert bröllop. Vi ger också tips på hur ni kan hålla kostnaderna nere utan att kompromissa med kvalitet eller upplevelsen.

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 204,57 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Plats och lokalhyra

En av de största kostnaderna för ett bröllop är platsen där ni väljer att ha ert bröllop. Detta kan variera mycket beroende på om ni väljer en lyxig festlokal, en rustik lantgård eller kanske en enkel men charmig restaurang. I genomsnitt kan ni förvänta er att betala mellan 10 000 och 50 000 kronor för platsen beroende på platsens prestige, läge och vad som ingår i priset.

Mat och dryck

En annan stor post i bröllopsbudgeten är mat och dryck. Denna kostnad varierar beroende på om ni väljer en sittande middag, en buffé eller kanske en cocktail-mottagning med plockmat. Ni bör räkna med cirka 500 till 1 000 kronor per person för catering. Adderar även kostnader för dryck i matbudgeten. Glöm inte heller att även ta med kostnaden för bröllopstårtan, som kan variera från några tusenlappar till över 10 000 kronor beroende på bageri och design.

Fotograf och videograf

Att fånga er speciella dag på bild och film är oumbärligt för många par. En professionell bröllopsfotograf kan kosta mellan 10 000 och 30 000 kronor beroende på erfarenhet och efterfrågan. En videograf kan ligga på liknande priser. Tänk på att vissa paket kan inkludera både foto och video vilket kan vara mer kostnadseffektivt.

Blommor och dekoration

Blommor och dekoration ger er bröllopsdag en personlig och festlig känsla. Här kan kostnaderna svänga mycket beroende på säsong, val av blommor och omfattningen av dekoration. Genomsnittspriset för blomsterarrangemang och dekor kan ligga på allt från 6 000 till 20 000 kronor. Självklart kan kostanden minska om du väljer att själv arrangera blommorna.

vad kostar ett bröllop för 60 personer

Musik och underhållning

En DJ, ett liveband eller annan form av underhållning är också en kostnad att ha i åtanke. Ett liveband kan kosta allt mellan 15 000 och 4 000 kronor medan en DJ generellt sett är billigare. Tänk också på kostnader för ljus och ljud, samt eventuell scenutrustning. Planerar du ett mindre bröllop kanske en spellista och en bra förstärkare är tillräckligt.

Kläder och styling

Brudklänningen är ofta en stor post i budgeten, och kan kosta allt från några tusen till flera tiotusentals kronor. Kostymer, brudtärneklänningar och accessoarer lägger också till kostnader. Glöm inte styling som frisör och makeup-artist, vilket kan kosta mellan 2 000 och 7 000 kronor. Även här kan du så klart välja billigare alternativ. Varför inte en cool klänning från en second hand-butik?

Andra kostnader

Det finns många övriga kostnader som kan påverka budgeten: inbjudningskort, vigselförrättare, transporter, övernattning för gäster, bröllopstårta och wedding planner. Dessa kostnader kan addera ytterligare tiotusentals kronor till den totala summan.

LÃ¥na pengar

MÃ¥nadsrat:

Totala kostnad:

Ã…terbetalningsbelopp:

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Sammanfattningsvis varierar kostnaden för ett bröllop för 60 personer kraftigt beroende på en rad faktorer som valet av plats, matkvalitet, dekorationsstil och nivån på underhållning. Ett genomsnittligt bröllop i Sverige kan ligga på mellan 100 000 och 300 000 kronor totalt, men med smart planering och prioritering av vad som är viktigast för just er, kan ni skapa ett minnesvärt bröllop som passar er budget. Vill du jämför olika bröllopslån finns också det alternativet. Kom ihåg att det viktigaste är kärleken ni firar och de minnen ni skapar tillsammans med era nära och kära.

FAQ

Vad är en genomsnittlig kostnad för plats och lokalhyra för ett bröllop för 60 personer?

Genomsnittspriset för plats och lokalhyra för ett bröllop för 60 personer kan variera kraftigt beroende på platsens prestige, läge och inkluderade tjänster. I genomsnitt kan man förvänta sig att betala mellan 10 000 och 50 000 kronor.

Vad innefattar genomsnittskostnaden för catering för ett bröllop för 60 personer?

Kostnaden för catering för ett bröllop för 60 personer beror på val av matstil, som sit-down middag, buffé eller cocktail-mottagning. I genomsnitt kan man räkna med cirka 500 till 1 000 kronor per person för mat och dryck.

Vad kan man förvänta sig att betala för en professionell bröllopsfotograf för ett bröllop för 60 personer?

En professionell bröllopsfotograf kan kosta mellan 10 000 och 30 000 kronor beroende på erfarenhet och efterfrågan. Att fånga er speciella dag på bild är en viktig investering för att bevara minnen för livet.

Populära blogginlägg

På Lånesidor.se kan du enkelt utforska olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst. Här på vår bloggsida kommer vi att dela med oss av användbara tips, ekonomiska råd och information om olika lånealternativ för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut när det gäller din ekonomi.

Senaste blogginlägg
Senaste blogginlägg