Vad kostar flyttstädning?

I takt med att livets skeden förändras kan det uppstå behov av att flytta till ett nytt hem. Oavsett om flytten sker på grund av personliga önskemål eller av ren nödvändighet finns det alltid behov av flyttstädning. Att rengöra bostaden från golv till tak är inte bara en snäll gest – det är också ofta ett krav från hyresvärdar och fastighetsköpare. Men vad kostar flyttstädning egentligen? Svaret på denna fråga varierar utifrån olika faktorer som storlek på bostaden, dess skick och det geografiska läget. I den här artikeln ger vi dig en utförlig guide till vad du kan förvänta dig att betala för tjänsten, och vilka faktorer som påverkar priset.

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 204,57 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Så mycket kostar det – på ett ungefär

Generellt sett kan priset för flyttstädning för en normalstor lägenhet börja från cirka 2 000 till 5 000 kronor. För en större bostad, som en villa eller radhus, kan kostnaden vara högre och ligga mellan 5 000 till 10 000 kronor eller mer.

Låna pengar

Månadsrat:

Totala kostnad:

Återbetalningsbelopp:

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Kom ihåg RUT-avdraget

RUT-avdraget är en förmån som inte bör ignoreras när du överväger kostnaderna för flyttstädning. I Sverige kan du som privatperson få skattereduktion för arbetskostnaderna för hushållsnära tjänster. Det innebär att du kan dra av 50 % av arbetskostnaden direkt på fakturan, vilket kan göra en betydande differens för den totala kostnaden.

vad kostar flyttstädning

Faktorer som påverkar kostnaden för flyttstädning

Storleken på bostaden

Bostadens storlek är vanligtvis det första som tar plats i kostnadsekvationen. En mindre bostad är av naturliga skäl billigare att städa än en större familjevilla. Det beror på att det tar mindre tid att städa en mindre yta, och att färre rengöringsmaterial behövs. Dock är det inte alltid kvadratmetern som avgör priset – en mindre yta kan ibland kräva mycket arbete om den är särskilt smutsig eller om den har andra detaljer som kräver extra uppmärksamhet.

Bostadens skick

Ytterligare en viktig faktor som spelar in i priset är bostadens skick. Om din bostad regelbundet har hållits i gott skick, och uppsamlingen av smuts och avlagringar är minimal, kan flyttstädningen gå snabbare och därmed kosta mindre. Om bostaden däremot är väldigt smutsig och nedgången kan städfirman behöva lägga ner fler timmar och använda mer specialiserade rengöringsmedel för att återställa hemmet till ett acceptabelt skick, vilket kan öka kostnaden.

Geografisk placering

Var din bostad är placerad kan också påverka priset på en flyttstädning. Städfirmor i storstäder, där livskostnaderna generellt är högre, kan sätta högre priser än de som är baserade i mindre städer. Det är också vanligt att priset kan påverkas av hur lätt eller svårt det är att komma till din bostad, särskilt om parkering eller åtkomst är begränsad.

Speciella tilläggstjänster

Detaljer såsom fönsterputsning, rengöring av vitvaror och avkalkning av badrumsarmaturer kan också vara avgörande för det slutliga priset. Extra kostnader kan också tillkomma om du har särskilda önskemål som inte ingår i det vanliga paketet, som exempelvis städning av garage eller uteplatser. En del städfirmor erbjuder dessa tjänster som standard, medan andra kräver ett tillägg. Det är viktigt att få en tydlig uppfattning om vad som ingår i städningen innan du beställer tjänsten. Kom ihåg att begära en detaljerad specifikation av arbetet som ska utföras, så att du undviker onödiga överraskningar.

Resekostnader för städfirman

Förutom själva städningen är det också värt att notera att vissa företag tar betalt för resor till och från bostaden, framför allt om den ligger utanför deras standardserviceområde. 

FAQ

Hur påverkar bostadens skick priset på flyttstädning?

Bostadens skick kan påverka priset på flyttstädning genom att det kan krävas mer arbete och specialrengöring om bostaden är väldigt smutsig. En mer välunderhållen bostad kan vanligtvis städas snabbare och därmed vara billigare att rengöra.

Vad är inkluderat i en standard-flyttstädning?

En standard-flyttstädning inkluderar vanligtvis rengöring av alla ytor, dammsugning och våttorkning av golv, rengöring av köksskåp och -bänkar, rengöring av badrum inklusive toalett, handfat och dusch/badkar, dammsugning av mattor och möbler samt avtorkning av damm från alla ytor.

Vad är RUT-avdraget och hur kan det påverka kostnaden för flyttstädning?

RUT-avdraget är en skattereduktion för arbetskostnader för hushållsnära tjänster i Sverige. Det innebär att du som privatperson kan dra av 50 % av arbetskostnaden för flyttstädning direkt på fakturan.

Populära blogginlägg

På Lånesidor.se kan du enkelt utforska olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst. Här på vår bloggsida kommer vi att dela med oss av användbara tips, ekonomiska råd och information om olika lånealternativ för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut när det gäller din ekonomi.

Senaste blogginlägg
Senaste blogginlägg