Vad kostar det att bygga pool?

Drömmen om en egen pool i trädgården är något som lockar många. Solstolen står redo vid vattnet, barnens skratt ekar i bakgrunden och du njuter av friheten att kunna svalka dig när som helst under varma sommardagar. Innan denna dröm kan bli verklighet finns det dock en avgörande fråga som behöver besvaras – vad kostar det egentligen att bygga pool? I denna artikel ger vi dig en detaljerad inblick i de faktorer som påverkar kostnaden för poolbygget för att hjälpa dig planera och budgetera för ditt blivande poolprojekt.

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 204,57 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Att tänka på inför poolbygget

Att bygga en pool är ett stort projekt som kräver noggrann planering och budgetering. Kostnaderna kan variera betydligt beroende på poolens storlek, typ, utrustning och inte minst, val av material och entreprenör. Så, vad kostar det att bygga pool? Låt oss dyka ner i detaljerna.

Låna pengar

Månadsrat:

Totala kostnad:

Återbetalningsbelopp:

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Poolens storlek och typ

Det första att överväga när du planerar att bygga en pool är storleken och typen av pool. En mindre pool ovan mark är naturligtvis billigare än en större, nedgrävd pool. Enklare modeller som du kan montera själv börjar i regel på några tiotusentals kronor medan en stor, grävd pool kan kosta flera hundratusentals kronor.

Materialkostnader

Materialvalet är en av de stora kostnadsposterna i ett poolprojekt. Betongpooler räknas som de mest hållbara och anpassningsbara, men också de dyraste. Så kallade linerpooler är ett billigare alternativ, medan glasfiberpooler erbjuder en medelväg mellan de två i både pris och hållbarhet.

vad kostar det att bygga pool

Markarbeten och installation

Markarbetet kan vara en dyr del av poolbygget. Det inkluderar grävning, bortforsling av jord och eventuell anläggning av dränering. Även installationen kan vara kostsam, särskilt om poolen skall vara inbyggd i marken. Det krävs ofta professionella entreprenörer för dessa arbeten, vilket bidrar till kostnaden.

Utrustning och tillbehör

Förutom själva poolen behövs utrustning för att hålla vattnet rent och säkert. Det inkluderar pumpar, filter, uppvärmningssystem och rengöringsverktyg. Även detta varierar i pris beroende på kvalitet och funktion. Tillbehör som pooltak, belysning och trappor kan också öka den totala kostnaden avsevärt.

Löpande kostnader

Glöm inte bort de löpande kostnaderna som kommer efter att poolen är byggd. Dessa innefattar underhåll, rengöring, uppvärmning, vattenvård och eventuella reparationer. Kostnader som dessa kan lätt ackumuleras över tid och bör inkluderas i din långsiktiga budget.

Offert och kostnadsförslag

Ett grundläggande steg för att få en mer exakt uppfattning om kostnaden för att bygga pool är att inhämta offerter och kostnadsförslag från olika aktörer. Var också medveten om att kostnader kan variera geografiskt inom landet, beroende på lokala förhållanden och tillgången på entreprenörer. Att bygga en pool är en investering som kan höja livskvaliteten och även öka värdet på ditt hem. Men det är viktigt att inte underskatta de ekonomiska aspekterna av ett sådant projekt. Genom att ta hänsyn till alla faktorer från storlek och material till löpande underhåll kan du skapa en realistisk budget som hjälper dig att förverkliga din pooldröm utan oväntade ekonomiska överraskningar.

FAQ

Hur kan man minska kostnaderna för poolbygget?

För att minimera kostnaderna för poolbygget kan man överväga att välja en mindre poolstorlek, enklare materialval och att göra en del arbeten själv om det är möjligt. Att jämföra offerter från olika entreprenörer och noggrann planering kan också bidra till att kostnaderna hålls nere.

Vad kan man förvänta sig för löpande kostnader med en pool?

De löpande kostnaderna för en pool inkluderar utgifter för vatten, kemikalier för vattenvård, energi för uppvärmning och drift av pumpar och filter, samt kostnader för reparationer och underhåll av poolutrustning.

Vilken är den största kostnadsfaktorn när det kommer till att bygga en pool?

Den största kostnadsfaktorn när det kommer till att bygga en pool är vanligtvis materialval och poolens storlek. Betongpooler är generellt sett dyrare än linerpooler eller glasfiberpooler. Större pooler kräver också mer material och mer markarbete, vilket påverkar kostnaden.

Populära blogginlägg

På Lånesidor.se kan du enkelt utforska olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst. Här på vår bloggsida kommer vi att dela med oss av användbara tips, ekonomiska råd och information om olika lånealternativ för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut när det gäller din ekonomi.

Senaste blogginlägg
Senaste blogginlägg