Vad kostar ett attefallshus?

Med ett ständigt växande intresse för attefallshus som flexibla bostadslösningar väcker frågan om kostnaden för dessa kompakta byggnader stort intresse. I denna artikel kommer vi att utforska olika faktorer som påverkar priset på attefallshus – från materialval och storlek till tillval och prissättning hos byggföretag. Med våra tips och råd kan du förstå de ekonomiska aspekterna och göra ett informerat beslut när du planerar ditt attefallshusprojekt.

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 204,57 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Låna pengar

Månadsrat:

Totala kostnad:

Återbetalningsbelopp:

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Grundläggande kostnader för attefallshus

Baspriset för ett enkelt attefallshus brukar starta på omkring 100 000 kronor, och kan sträcka sig till över 300 000 kronor för ett fullutrustat hus med premiummaterial och avancerad design. Det är viktigt att notera att detta pris ofta bara inkluderar själva husmodulen i standardutförande.

Konstruktion och materialval

Konstruktionskostnader kan variera beroende på husets design och materialval. Ett attefallshus i timmer kommer till exempel att kosta mer än ett hus av lättare material såsom träpanel. Även val av isolering och fönster påverkar priset, inte bara initialt, utan även långsiktigt genom dess påverkan på husets energiförbrukning.

Grund och markarbeten

Innan själva huset kan resas behövs en ordentlig grund och omfattande markarbeten. I detta ingår kostnader för grävningsarbete, gjutning av platta och anläggning av eventuella ledningar för el och vatten. Här kan priset skifta markant beroende på markförhållandena på din tomt.

vad kostar ett attefallshus

Installationer och anslutningar

Ett attefallshus behöver värme, vatten, avlopp och elektricitet för att vara funktionsdugligt. Kostnaden för installation av dessa tjänster kan variera stort och är beroende av avståndet till huvudhusets anslutningar. Om attefallshuset också ska inredas för permanent boende tillkommer kostnader för köksinredning, badrum och andra fasta installationer.

Bygglov och administration

Trots att ett attefallshus under 25 kvadratmeter oftast inte kräver bygglov kan andra tillstånd och avgifter krävas från kommunen. Det är viktigt att inte glömma bort dessa administrativa kostnader när budgeten sätts. Om du anlitar hjälp för att sköta denna process så tillkommer det dessutom kostnader för detta.

Arbetskostnader

När du anlitar hantverkare för att bygga ditt attefallshus utgör arbetskostnaden en stor del av budgeten. Denna kostnad varierar beroende på yrkesgruppens timpris, komplexiteten i projektet samt arbetsmarknadens läge lokalt.

Inredning och ytterligare anpassningar

Kostnaden slutar inte vid husets uppförande. Att inreda ett attefallshus kan också medföra betydande utgifter, beroende på din smak och önskemål om standard. Det kan innebära allt från golv och målning till möblering och installation av belysning.

Oväntade utgifter

Det är också klokt att ha en ekonomisk buffert för oväntade utgifter. Oavsett hur väl du planerar ditt bygge, kan det alltid uppstå kostnader som inte var förutsebara.

Finansiering

Att finansiera ett attefallshus kan ske på olika sätt. Många väljer att finansiera bygget med ett huslån eller ett privatlån. Det är alltid rekommenderat att jämföra olika lånemöjligheter för att hitta den bästa och mest ekonomiskt fördelaktiga lösningen för just ditt projekt.

FAQ

Behöver jag bygglov för ett attefallshus?

För attefallshus under 25 kvadratmeter krävs vanligtvis inte bygglov, men det kan finnas andra tillstånd och avgifter som behöver hanteras.

Hur kan jag finansiera mitt attefallshusbygge?

Att finansiera ett attefallshus kan göras genom olika sätt som huslån eller privatlån. Det är viktigt att jämföra olika finansieringsalternativ för att hitta den bästa lösningen för ditt specifika projekt.

Vad är inkluderat i det grundläggande priset för ett attefallshus?

Det grundläggande priset för ett attefallshus inkluderar vanligtvis själva husmodulen i standardutförande. Konstruktionen, materialval, installationer och anslutningar tillkommer som extra kostnader.

Populära blogginlägg

På Lånesidor.se kan du enkelt utforska olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst. Här på vår bloggsida kommer vi att dela med oss av användbara tips, ekonomiska råd och information om olika lånealternativ för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut när det gäller din ekonomi.

Senaste blogginlägg
Senaste blogginlägg