Vad kostar tandställning?

En tandställning en investering i både funktion och estetik. Men vad kostar en tandställning egentligen? I den här artikeln får du en djupgående förståelse av de kostnader som är associerade med ortodontisk behandling, de olika typerna av tandställningar som finns tillgängliga på marknaden och vilka faktorer som spelar in i den totala prislappen för att få ett vackrare och friskare leende.

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Ett lån på 30 000 kr till 26,05 procentsnominell ränta med en återbetalningstid på 24 månader,med 24 avbetalningar om 1 617 kronor och 0 kronor i uppläggnings-/aviavgift ger en effektiv ränta på 29,4 procent. Totalt att återbetalablir 38 808 kronor.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Om du lånar 8 500 kr med en återbetalningstid på 17 månader, tillämpas en nominell obunden årsränta på 43,5%. Den effektiva räntan du kommer att betala är 263,43%. Den totala summan du kommer att betala efter 17 månader och 17 betalningstillfällen är 16 971 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

En kredit på 9 500 kr till 43,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 919 kr, 1 585 kr, 1 544 kr, 1 503 kr, 1 461 kr, 1 420 kr, 1 379 kr, 1 338 kr, 1 296 kr samt 1 255 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 204,57 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 699 kr. Kreditens löptid och där tillhörande kostnader kan komma att förändras vid utökning av krediten.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Representativt exempel: Beviljat belopp 2 900 kr, återbetalningstid 29 dagar, fast nominell årsränta 39,00%, uppläggningsavgift 199 kr, aviavgift 49 kr, effektiv ränta 305,05%, månadskostnad 2 993 kr, totalt att återbetala inklusive alla avgifter: 3 241 kr.

Startavgift från

Min. indtægt påkrævet

Admin. Avgift

Varighed for godkendelse

Folkbokförd i Sverige

Mobilvänlig

Accepterar betalningsanmärkningar

Kräver arbete

RentA

BankID

Olika typer av tandställningar

Den mest grundläggande och traditionella tandställningen är den klassiska metallställningen, vilken ofta är det mest prisvärdaste alternativet. Priserna kan dock öka om du väljer andra alternativ såsom:

  • Keramisk tandställning: Dessa är mindre framträdande än metallställningarna men kan kosta betydligt mer.
  • Lingual tandställning: De är monterade på baksidan av tänderna och är därför osynliga när du ler. Denna typ av tandställning är typiskt sett dyrare på grund av den komplexa installationen och justeringen.
  • Genomskinlig tandställning: Dessa är nästan osynliga och kan tas ut av patienten vid mat och dryck, men de är ofta dyrare än både metall- och keramiska ställningar.

Låna pengar

Månadsrat:

Totala kostnad:

Återbetalningsbelopp:

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Faktorer som påverkar kostnaden för tandställning

Kostnaden för tandställningar varierar beroende på en rad olika faktorer. Här är några av de mest betydelsefulla.

Typ av tandställning

Det finns flera olika typer av tandställningar, inklusive traditionella metallställningar, keramiska ställningar, linguala ställningar som placeras på insidan av tänderna, och genomskinliga bårar så som Invisalign. Varje typ har sina egna prispunkter, där vissa är dyrare än andra på grund av material eller behandlingsmetod.

vad kostar tandställning

Behandlingens omfattning

Svårighetsgraden av de tandrättningsproblem som ska åtgärdas spelar också en stor roll. Komplexa problem som kräver längre behandlingstid kommer ofta med en högre kostnad jämfört med enklare justeringar.

Behandlingstid

Ju längre behandlingstid som behövs, desto högre blir den totala kostnaden för tandställningen.

Geografisk plats

Kostnaden för tandställningar kan också variera beroende på var du bor. I stadsmiljöer där levnadskostnaderna är högre kan priset på tandställningar vara mer påtagligt än i mindre städer.

Tandläkarens eller ortodontistens expertis

Erfarna ortodontister kan eventuellt ta ut högre avgifter baserade på deras expertkunskaper och rykte.

Försäkring

Tandvårdsförsäkringen du har kan täcka en del av kostnaden för tandställningar. Det är viktigt att granska vilken täckning din försäkring erbjuder och vad den innebär för din egen ekonomi.

Så mycket kostar det

Generellt sett kan priset för en traditionell metallisk tandställning ligga mellan 20 000 till 40 000 kronor. För en mer avancerad behandling med osynliga tandställningar eller keramiska tandställningar kan priset bli högre och ligga mellan 30 000 till 60 000 kronor eller mer. Det är viktigt att konsultera en tandläkare för en exakt kostnadsuppskattning baserat på dina specifika behov.

Finansieringsalternativ och planer

För att underlätta för patienter att betala för tandställningar finns det ofta betalningsplaner och finansieringsmöjligheter tillgängliga genom tandvårdskliniker. Vissa kliniker erbjuder räntefria planer eller långsiktiga betalningsalternativ för att göra kostnaden mer hanterbar.

FAQ

Finns det finansieringsalternativ tillgängliga för att betala för tandställningar?

Ja, många tandvårdskliniker erbjuder betalningsplaner och finansieringsmöjligheter för att göra kostnaden för tandställningar mer hanterbar. Det kan inkludera räntefria planer eller långsiktiga betalningsalternativ.

Hur mycket kostar en traditionell metallställning?

En traditionell metallställning kan vanligtvis kosta mellan 20 000 och 40 000 kronor beroende på ortodontistens avgifter, behandlingens omfattning och geografisk plats.

Vilken typ av tandställning är vanligtvis den dyraste?

Genomskinliga tandställningar, som exempelvis Invisalign, är vanligtvis den dyraste typen av tandställning på marknaden. Dess osynlighet och bekvämlighet återspeglas ofta i ett högre pris jämfört med traditionella ställningar.

Populära blogginlägg

På Lånesidor.se kan du enkelt utforska olika lånealternativ och hitta det som passar dig bäst. Här på vår bloggsida kommer vi att dela med oss av användbara tips, ekonomiska råd och information om olika lånealternativ för att hjälpa dig fatta välgrundade beslut när det gäller din ekonomi.

Senaste blogginlägg
Senaste blogginlägg